goedekennis.nl >> Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Goede kennis

Een goede kennis geeft je raad. Een goede kennis beantwoordt je vragen. Een goede kennis staat voor je klaar.

Goede kennis is een online kennisplatform over toegankelijke informatie in en rondom het klaslokaal. Leerlingen, ouders, docenten en begeleiders die te maken hebben met visuele beperkingen of dyslexie kunnen hier terecht voor informatie over de educatieve producten van Dedicon en hoe je die kunt inzetten in de klas. Waarom? Omdat we leerlingen met een visuele beperking of dyslexie in staat willen stellen om zelfstandig aan de slag te gaan met hun leerwerk, thuis en in de klas. We willen ervoor zorgen dat ook zij zonder problemen kunnen leren en meedoen op school.  

Hoe we daarvoor zorgen? Door onze kennis door te geven. Onze experts weten namelijk alles van onze producten en vertellen je daar graag over. Niet alleen over droge feiten, maar ook vertellen ze leuke weetjes en tips voor in de praktijk. Tips waarmee je direct aan de slag kunt, zowel thuis als in het klaslokaal.

Stichting Dedicon

Goede kennis is een initiatief van Stichting Dedicon. Stichting Dedicon streeft gelijke kansen na voor mensen met een leesbeperking. Informatie is het paspoort naar de maatschappij. Maar veel informatie is niet toegankelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn, of hinder hebben van dyslexie of een andere leesbeperking. Wij onderzoeken en ontwikkelen oplossingen die ervoor zorgen dat iedereen kan lezen wat hij wil in een vorm die bij hem past. Dedicon maakt onder meer (school)boeken, kranten, tijdschriften en muziek in braille en vergrote, digitale of gesproken vorm. Kijk voor meer informatie op: www.dedicon.nl

Hoe kun je ons bereiken? 

Wil je ons tippen over een interessant onderwerp, of wil je zelf een keer geïnterviewd worden? Neem dan contact op met de redactie. Dat kan via: goedekennis@dedicon.nl. Maar je kunt natuurlijk ook iets op de post doen, of ons bellen: 

Postadres: postbus 24, 5360 AA Grave
Telefoon: 0486 - 486 486